Pages

وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَىٰ تَنفَعُ الْمُؤْمِنِينَ

Dan tetaplah memberi peringatan, kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang-orang yang beriman

–Az-Zaariat: 55

macam tak percaya


Salam,,

Hari ni mcm biasa ku akan tengok keluarga2 Citam yg tinggal di ruang halaman kediaman kiteorg.
Sehingga hari ni,,ku tak hingat lak bpe umur anak2 kucing tuh..amik gmba,tp tarikh file gmba diambil tu salah..pasal camera tak di set..isk3


Citam(nama yg diberi oleh neneknye) telah selamat 
melahirkan anak dia dibawah katilku

time nih Citam tgh tidoq


Sekarang ni,anak² dy yg terdiri drpd 3 ekor sudah mula active..dh boleh jalan dh~~
Gambar terkini..hmmm xberani nak amik, nt ade org marah plak kn xD
Bukannya saje² marah taaaaapi, dikatakan kalo amik gamba anak kucing time kecik² nih, akan memendekkan usia anak kucing tu.Sebabnya terkena flash.Gambar² kat atas nih pon ak dh kene marah pasai amik...huhuhuk

*********************
OOkeh! Sekarang cita macam x percaya lak.Cuba korang tengok gamba bawah ni lak

korang nampak tak ape yang ku nampak???


Nampakkan??alaaa..seolah-olah ada anak kucing yg tidak bernyawa disitu...
Seriuss bila aku nmpk jek gmba ni ak terus berskype ngn kwn ak..bgtau dy yg ade sekor dh mati....
dushh!ak dipersalahkan gara² amik gamba tu la..terus ak rase bersalah habis-habisan.

Lepas bbrape minit skype tuh..ak pikir, "ni nk kene kebumikan nih.." then ak pon kuar lihat kawasan² sekitar..kat mne yg sesuai utk tanam kn...ak dh pikir maaaacam mane nk gali tanah ni~

tanah@pasir kat kasawan sekitar keras kot!nmpk je lembut tapi berbatu jek banyak...memang keras!ak pon pikir cne cari cangkul nih..p tanye Pijiey KL, katenye xde..

lepas² tuh..ak p jenguk bawah katil aku balik....selepas aku perhati betol²...ehhhhhhhh?!mne hilang lak bangkai ank kucing tuh? dah hilang?! serius ak pelik...time tu pelik + lega..lega pasal aku pikir xde anak kucing yg mati la kn~

aku susah nak terima..lepas tu ak geledah² lagi bawah katil cari..kot2 ade terselit kt mana2 ker...selepas digeledah...memang tak jumpa..hmmmmm..xtau nak kata ape...Sehingga hari ini, masih tidak ditemui mayat kucing tersebut.Bilikku pun tiada bau² yang mencurigakan.

Seriuss!!Aku sehingga hari ni macam tak percaya~~ (o.O)


3 comments:

::..farhana..:: said...

mne ank kucing tu??

f.f said...

mne?yg maseh idup tu dh pndh kuar dr bilik ak dh..letak kt 'ruang tamu'~ hoho

MiSS @Mir@ said...

hoooih!!?? bw blik umah? mengikut prinsip qawaidh fiqh..niat tidak mghalalkan cara ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © aku.dia.kamu. Design By Best Website Design
Buy Traffic and Templates On Sales